Mainos
Mainos

Nokia kärkeen Greenpeacen vertailussa

Ympäristöjärjestö vertaili elektroniikkavalmistajien haitallisten kemikaalien käyttöä ja elektroniikkajätteiden kierrätystä. Ykkössijan jakoi Nokian ohella tietokonevalmistaja Dell.

Ympäristöjärjestö Greenpeace rankkasi matkapuhelinyhtiö Nokian jaetulle ykkössijalle, kun järjestö vertaili elektroniikkavalmistajien haitallisten kemikaalien käyttöä ja elektroniikkajätteen kierrätystä.

Vertailussa oli mukana neljätoista maailman johtavaa matkapuhelin- ja tietokonevalmistajaa. Yhtäkään niistä ei silti listattu ympäristöystävälliseksi. Nokian kilpailijoista Sony Ericsson ylsi neljänneksi, mutta Motorola jäi jumbosijalle.

Ykkössijan jakoi Nokian ohella tietokonevalmistaja Dell. Greenpeacen mukaan yhtiöt kantavat vastuunsa valmistajina, koska ne vastaanottavat, uusiokäyttävät tai kierrättävät vanhentuneet tuotteensa.

Nokia saa myös kehuja myrkyllisten kemikaalien poistamisesta, jossa yhtiötä kuvaillaan tienraivaajaksi.

Greenpeacen vertailu sisältyy järjestön perjantaina julkistamaan oppaaseen, jolla pyritään lisäämään kierrätettävän ja myrkyttämän elektroniikan kysyntää. Opasta on määrä päivittää joka kolmas kuukausi.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme