Mainos
Mainos

Nokia kehitti sormuksen "Taru sormusten herrasta" -tyyliin

Matkapuhelinjätti Nokian tutkijat ovat kehittäneet erikoisen sormuksen, jonka avulla käyttäjä voi ohjata langattomasti kännykkäänsä.

Sormus on saanut nimensä Taru sormusten herrasta -kirjassa esiintyneen Nenya-sormuksen mukaan.

Sormuksen toiminta perustuu magneettikentän muutteluun. Sormuksen pyörittäminen sormessa muuttaa sormuksen ympärillä olevaa magneettikenttää. Sormus on yhteydessä ranteeseen kiinnitettävään bluetooth laitteeseen, joka välittää sormuksella annetut komennot kännykkään.

Tomsguide.com-sivuston mukaan käyttäjä voi sormusta pyörittämällä antaa yksinkertaisia komentoja kännykälleen, kuten säätää äänenvoimakkuutta tai päivittää sijaintitietojaan.

Tutkijat ovat selvittäneet, että ihmiset pystyvät pyörittämään sormusta tarkasti 45 asteen kulmissa. Sormusta pystytään täten käyttämään kahdeksassa erilaisessa asennossa kännykän ohjaamiseen.

Gadgetell.com -sivustolla todetaan puolestaan, että ranneke on vielä melko iso ja ruma. Nokian kerrotaan kuitenkin uskovan, että rannekkeen toiminnot saadaan tulevaisuudessa integroitua esimerkiksi rannekellon yhteyteen.

Maagiselta kuulostavia sormuksia ei kuitenkaan lähiaikoina kauppojen hyllyiltä löydy. Nenya-sormus on nimittäin vasta tutkimus- ja kehitysvaiheessa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme