Mainos
Mainos

Nokia laajentaa Oulussa

Nokia Telecommunications laajentaa matkapuhelinverkon tukiasemien tuotekehitystä ja tukiasematuotantoa Oulussa. Investoinnin syynä ovat tukiasemien kasvava menekki ja kolmannen sukupolven matkapuhelinverkkojärjestelmien kehitysohjelma, kerrottiin Nokiasta tänään.

Laajennukset tarjoavat yhtiön mukaan työpaikan noin 250 henkilölle, joista tutkimus- ja kehityshenkilöstön osuus on noin 150 henkilöä. Tällä hetkellä Nokian palveluksessa on Oulun seudulla noin 5000 henkilöä. Investoinnin suuruutta ei kerrottu.

Nokia aloitti kolmannen sukupolven matkapuhelinverkkojen tutkimustyön Oulussa vuonna 1992. Siinä ollaan tukiasemayksikön johtajan Christian Kurtenin mukaan nyt siirtymässä kohti kaupallisten tuotteiden kehitystä.

-Tuotekehitys jatkuu ensi vuosikymmenen alkuun, jolloin verkot otetaan kaupalliseen käyttöön, kertoi Kurten.

Kolmannen sukupolven matkapuhelimissa käytetään laajakaistaista radioteknologiaa. Se mahdollistaa suuren määrän uusia palveluja, esimerkiksi nopeat internet-yhteydet ja kuvapuhelimen.

Nokian tukiasemia valmistetaan Oulun lisäksi Englannissa, Yhdysvalloissa, Kiinassa ja Australiassa.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme