Mainos
Mainos

Nokia: Microsoft-kauppa toteutuu vasta huhtikuussa

Nokian matkapuhelinyksikön myynti Microsoftille lykkääntyy. Nokia arvioi, että kauppa toteutuu huhtikuun aikana.

Aiempi arvio oli, että kauppa toteutuu viimeistään tämän kuukauden loppuun mennessä.

Nokia kertoo, että tietyt aasialaiset viranomaiset eivät ole vielä hyväksyneet kauppaa. Yhtiö ei tarkenna, miltä mailta hyväksyntä puuttuu, mutta ainakaan Kiina ei ole vielä kertonut kilpailuviranomaistensa päätöksestä.

Sen sijaan muun muassa Euroopan unionin ja Yhdysvaltain viranomaiset ovat hyväksyneet kaupan.

Viivästyksen vuoksi Nokia on saanut Finanssivalvonnalta poikkeusluvan julkaista viime vuoden tilinpäätöksen ja hallituksen toimintakertomuksen vasta huhtikuun lopussa.

Nokia ja Microsoft ilmoittivat yritysjärjestelystä syyskuun alussa. Matkapuhelinten lisäksi Microsoft saa lisenssejä Nokian patentteihin.

Kaupan jälkeen Nokian ytimen muodostaa yhtiön verkkoyksikkö. Lisäksi Nokialle jää teknologiayksikkö ja eräitä muita toimintoja.


 

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot