Mainos
Mainos

Nokia myi vain 700 000 puhelinta Pohjois-Amerikassa

Pohjois-Amerikka on ollut kautta historian Nokialle vaikea markkina-alue ja tämän vuoden kolmannes neljäs osoitti entistä huonompia merkkejä.

Nokia myi vain 700 000 matkapuhelinta heinä-syyskuussa Pohjois-Amerikassa, kun vuodentakaisena ajankohtana yhtiö myi 3,2 miljoonaa kappaletta. Lasku on siis huima, kun viime neljänneksellä myyntimäärä oli laskenut jo 1,5 miljoonaan kappaleeseen.

Pohjola Pankin analyytikon Hannu Rauhalan mukaan Amerikan markkinoita hallitsevat älypuhelinvalmistaja Apple, Android-käyttöjärjestelmä sekä kännykkävalmistaja RIMin BlackBerry-puhelin.

Myös Eurooppa laski

Matkapuhelinvalmistaja Nokia myi kolmannella neljänneksellä yhteensä 106,6 miljoonaa matkapuhelinta, joka on 3,8 miljoonaa vähemmän kuin vuodentakaisena ajankohtana.

Erityisesti Euroopassa (-29%) ja Kiinan alueella (-21%) myynti luhistui, mutta sen sijaan Lähi-idän ja Afrikan (+41%) sekä Aasian ja Tyynenmeren alueella (+17%) myynti kohosi reippaasti.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme