Mainos
Mainos

Nokia N8 muuttaa tavallisen näytön kosketusnäytöksi

Matkapuhelinjätti Nokia on kehittänyt Plug and Touch -sovelluksen, jonka avulla mihin tahansa näyttölaitteeseen kytketty N8-älypuhelin lisää näyttöön kosketusominaisuuden. N8:n kamera tulkitsee käyttäjän liikkeitä näytön edessä ja luo täten sovelluksiin käden liikkeisiin pohjautuvan ohjauksen.

My Nokia Blog -sivustolla esitellään tekniikkaa videon avulla. Sivustolla pohditaan, että uuden tekniikan avulla esitelmät kouluissa, yliopistoissa ja yrityksissä mahdollistuvat uudella tavalla ilman, että täytyy hankkia kalliita interaktiivisia näyttöjä.

Kyseessä on vasta varhainen kehitysversio, joka ei toimi vielä täysin sulavasti. Lopullisessa versiossa puhelinta ei välttämättä tarvitsisi kiinnittää pidikkeeseen ja toiminnoista saatetaan saada jouheammat. Tulevaisuudessa puhelimen kytkemisessä näyttöön ei välttämättä tarvittaisi edes välijohtoa, vaan kytkentä tehtäisiin langattomasti.

Video osoittaa kuitenkin, että uudessa liikkeentunnistuksessa on jo nyt potentiaalia.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme