Mainos
Mainos

Nokia nokittaa patenttikiistassa

Yhtiö syyttää Qualcommia teknologian luvattomasta kopioinnista.

Nokia ilmoittaa nostaneensa vastakanteen yhdysvaltalaista siruvalmistajaa Qualcommia vastaan yhtiöiden patenttikiistassa. Nokia syyttää Teksasin itäisessä piirituomioistuimessa nostetussa kanteessa Qualcommia kuuden Nokian patentin luvattomasta käytöstä.

Johtaja Tero Ojanperän mukaan Qualcomm on kopioinut Nokian MediaFLO- ja BREW-teknologioita omiin tuotteisiinsa luvattomasti. Qualcomm haastoi aiemmin keväällä Nokian samassa tuomioistuimessa syyttäen sitä omien patenttioikeuksiensa rikkomisesta.

Nokian ja Qualcommin patenttikiista on jatkunut syksystä 2005 lähtien. Nokia valitti silloin yhdessä viiden muun yhtiön kanssa Euroopan komissiolle Qualcommin kilpailua rajoittavista toimista ja kohtuuttomista rojalteista. Sen jälkeen Qualcomm ja Nokia ovat nostaneet toisiaan vastaan useita kanteita ja vastakanteita useissa patenttikiistoissa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme