Mainos
Mainos

Nokia ostaa norjalaisen ohjelmistoyrityksen

Nokia on hankkinut viime aikoina joukon ohjelmistoyrityksiä, koska yhtiö yrittää laajentua internetpalveluihin.

Nokia ostaa norjalaisen ohjelmistoyrityksen Trolltechin. Nokia uskoo, että Trolltechin tekniikka nopeuttaa matkapuhelimiin ja tietokoneisiin tarkoitettujen ohjelmistojen kehittämistä.

Kauppahinta on 104 miljoonaa euroa. Kolme neljäsosaa norjalaisyrityksen osakkaista on hyväksynyt tarjouksen.

Nokia on hankkinut viime aikoina tukun ohjelmistoyrityksiä, kun yhtiö yrittää laajentua internetpalveluihin. Nokian matkapuhelinyksikön johtajan Kai Öistämön mukaan Trolltechilla on syvää asiantuntemusta avoimen lähdekoodin ohjelmistoista. Nokia kehuu myös norjalaisyhtiön innovatiivista henkilökuntaa.

Trolltech lupaa, että sen tuotteiden avulla muut ohjelmistovalmistajat voivat parantaa käyttöliittymiään. Yhtiön tekniikkaa käyttävät muun muassa Skype, Google Earth, Adobe Photoshop Elements ja Lucasfilm. Asiakkaita on yli 5000 eri puolilla maailmaa. Yhtiön ohjelmistoja on ladattu runsaaseen 10 miljoonaan laitteeseen.

Yhtiöllä on toimistot Oslossa, Berliinissä, Münchenissä, Kaliforniassa, Kiinassa ja Australiassa. Trolltechin osake on noteerattu Oslon pörssissä

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme