Mainos
Mainos

Nokia piti pörssin pakkasella

Nokian osakkeen alamäen jatkuminen piti Helsingin pörssin tukevassa laskussa tänään.

Markkinoilla sulateltiin vielä pääjohtaja Jorma Ollilan eilistä arviota Nokian matkapuhelinmyynnin kehityksestä tänä ja ensi vuonna. Tänään Nokian osakkeen hinta halpeni 2,7 prosenttia, ja virallisen pörssikaupan viimeiset kaupat osakkeella tehtiin 25,77 eurolla.

Helsingin pörssin yleistä hintakehitystä kuvaava Hex-indeksi suli melko tarkalleen 2 prosenttia. Indeksi jäi 8155,48 pisteeseen. Nokian painoarvosta rajatun portfolioindeksin lasku jäi vajaaseen 0,9 prosenttiin.

Toimialoista vahvimmassa vedossa oli vakuutus. Se pitää nykyisin sisällään vain Pohjolan. Yhtiö ilmoitti päivällä liiketoimintojensa uudistamisesta eli asiakaspalvelun keskittämisestä. Pohjolan B-osake vahvistui päälle 5 prosenttia.

Tuloksella ei vielä ylletty nousijoiden terävimpään kärkeen. Siellä komeilivat Silja, Endero ja Rapala. Soneralla oli myös laskupäivä. Senkin hinnasta suli 2,7 prosenttia. Virallinen kauppa Soneralla päätyi 5,67 euroon.

Päivän kymmenestä eniten vaihdetusta yhtiöstä plussalle ylsivät vain Nordea, Elisa ja Kesko. Näistäkin Nordea ja Kesko pääsivät juuri ja juuri plussalle. Elisa vahvisti aamulla myyneensä ruotsalaisen Eniron osakkeet. Yhtiön osakkeen hinta kallistui 0,6 prosenttia 13,80 euroon.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme