Mainos
Mainos

Nokia Siemens Networks haikailee energia-alalle

Televerkkoyhtiö Nokia Siemens Networks pyrkii laajentumaan energia-alalle. Yhtiön mukaan sen tekniikkaa voidaan soveltaa älykkäiden energiaverkkojen hallintaan.

Nokia Siemens perustelee aluevaltausta muun muassa mahdollisuuksilla, joita uusituvan energian lisääntyvä käyttö tarjoaa.

Yhtiö kertoo tehneensä jo sopimuksen irlantilaisen ohjelmistoyhtiön ServusNetin kanssa. Irlantilaisyhtiön ohjelmistot helpottavat tuulivoimaloiden tuottaman sähkön siirtämistä energiaverkkoihin. Tavoitteena on myös lisätä tuulivoiman tehokkuutta ja tuotannon ennustettavuutta.

Johtaja Juhani Hintikka arvioi, että hyötyjä tuottava yhteys Nokia Siemensin televerkkojen ja sähköverkkojen kanssa on ilmeinen.

Nokia Siemensin mukaan uusiutuvan energian lisäksi kasvumahdollisuuksia tarjoavat älykkäät kulutuksen mittausjärjestelmät sekä jopa sata vuotta vanhojen sähköverkkojen muuttaminen älyverkoiksi. Yhtiö lupaa myös, että sen tekniikka mahdollistaa entistä läpinäkyvämmän ja joustavamman laskutuksen.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme