Mainos
Mainos

Nokia sietää taantumaa kilpailijoitaan paremmin

Talouskriisin odotetaan näkyvän selvästi Nokian tänään julkistamissa loppuvuoden luvuissa. Nokia ei kuitenkaan ole samanlaisissa ongelmissa kuin muut alan yhtiöt, arvelee MTV3:n Huomenta Suomi -ohjelmassa vieraillut seniorianalyytikko Hannu Rauhala OP-Pohjolasta.

Rauhala muistuttaa, että Nokia tekee taantumasta huolimatta positiivista kassavirtaa vaikka tulos nyt heikkenisikin.

- Nokialla on kassa kunnossa. Se antaa yhtiölle puskuria eli Nokia sietää heikkoa aikaa pidempään, kuin moni kilpailija, arvelee Rauhala.

Seniorianalyytikko ei myöskään usko, että Nokialla olisi tarvetta suuriin irtisanomisiin, koska yhtiön organisaatio on hyvällä tolalla.

- Ainakaan massiivisille leikkauksille ei yhtiöllä ole tarvetta. Tilanne on ihan erilainen esimerkiksi Motorolalla, jonka talous on todella huonossa kunnossa. Sen on pakko saada kustannustasoonsa järkeväksi. Nokialla tätä ongelmaa ei ole.

Rauhalan mukaan Nokia saattaa kuitenkin joutua yhdistelemään tiettyjä toimintojaan.

- Näillä saattaa olla pieniä henkilöstövaikutuksia. On kuitenkin vaikea arvioida, miten ne vaikuttavat Suomen, Euroopan tai Pohjois-Amerikan toimintoihin.

Maailmantalouden alamäki merkitsee todennäköisesti sitä, että Nokian matkapuhelinten myynti jää tänä vuonna kokonaisuudessaan pienemmäksi kuin viime vuonna.

Monet analyytikot odottavat Nokian markkinaosuuden kuitenkin pysyvän edelleen 40 prosentin tuntumassa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme