Mainos
Mainos

Nokia vähentää 230 työntekijää Oulusta

Nokia aikoo vähentää enintään 230 työpaikkaa Oulun tuotekehitysyksiköstä ja noin 100 työpaikkaa Kööpenhaminan yksiköstä.

Nokia on aloittanut henkilöstön edustajien kanssa yt-neuvottelut, joissa käsitellään muuan muassa vapaaehtoisia taloudellisia tukipaketteja. Nokia ilmoittaa tiedotteessaan myös tukevansa työntekijöitä vaihtoehtoisilla ratkaisuilla, kuten uusiin työtehtäviin sijoittamisilla.

- Aika puun takaa tämä tuli, varsinkin kun edelliset yt-neuvottelut päättyivät muutama kuukausi sitten. Uskomatonta, että näin nopeasti tämä ruljanssi lähtee uudestaan kiertämään, hämmästelee Nokian luottamusmies Mikko Merihaara.

- Edelleenkin täällä jatketaan ihan normaalisti tuotekehittelyä. Ainakin näin on annettu ymmärtää tällä hetkellä, mutta keskitytään enemmän avaintuotteisiin. Yhtiön mukaan tämä on se syy vähennyksen takana.

Nokian Oulun tutkimus- ja tuotekehitysyksikössa on yli 2 000 työntekijää ja Kööpenhaminassa yli 1 000. Nokian tutkimuksessa ja tuotekehityksessä työskentelee yli 17 000 henkilöä maailmanlaajuisesti.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme