Mainos
Mainos

Nokia vähentää tietohallinnosta enintään 300

Nokia aikoo vähentää tietohallinnostaan enintään 300 työntekijää, joista enemmistö on Suomessa. Yhtiö kertoi asiasta tiedotteessaan.

Lisäksi tietohallinnon toimintoja ulkoistetaan kahdelle ulkopuoliselle yhtiölle, jotka ovat HCL Technologies ja TATA Consultancy Services. Molemmat ovat suuria intialaisia IT-yhtiöitä.

Ulkoistettavissa toiminnoissa työskentelee 820 henkeä, joista noin 715 on Suomessa.

Matkapuhelinvalmistaja perustelee tietohallinnon karsimista sillä, yhtiö on muutenkin kutistunut. Tavoitteena on myös vähentää kuluja.

Nokia kertoi kesäkuussa, että aikoo vähentää Suomesta noin 3700 työpaikkaa. Yhtiön mukaan nyt julkistetut vähennykset ovat viimeinen osa tästä vähennystarpeesta. Henkilöstövähennykset jäävät Suomessa siis jonkin verran ennakoitua pienemmäksi, hieman alle 3 000:een.

Nokian Operations-yksikköä johtavan Juha Putkirannan mukaan Nokia tarjoaa irtisanottaville työntekijöille taloudellista tukea. Lisäksi heidän työllistymistään tuetaan Nokian Bridge-ohjelman avulla.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme