Mainos
Mainos

Nokia vahvisti tiedot NSN:n ostamisesta

Matkapuhelinvalmistaja Nokia ostaa Siemensin osuuden yhtiöiden yhteisestä verkkolaitevalmistaja Nokia Siemens Networksista.

Nokia kertoo, että se on allekirjoittanut Siemens AG:n kanssa sopimuksen, jonka mukaan Nokia ostaa Siemensin koko 50 prosentin osuuden Nokia Siemens Networksistä.

Sekä Nokian hallitus että Siemensin hallitus ja hallintoneuvosto ovat hyväksyneet yritysjärjestelyn. Järjestely edellyttää vielä tavanomaisia viranomaishyväksyntöjä.

Nokia maksaa Siemensin osuudesta 1,7 miljardia euroa ja kaupan arvioidaan toteutuvan tämän vuoden kolmannen vuosineljänneksen aikana. Kauppahinnasta 1,2 miljardia euroa on yritysjärjestelyn toteutumisen yhteydessä suoritettava käteismaksu.

Suunnitellun yritysjärjestelyn toteuduttua Nokia Siemens Networksistä tulee Nokian kokonaan omistama tytäryhtiö.

Nokia aikoo pitää Nokia Siemens Networksin johdon ja hallintomallin ennallaan. Rajeev Suri jatkaa Nokia Siemens Networksin toimitusjohtajana ja Jesper Ovesen Nokia Siemens Networksin hallituksen puheenjohtajana. Nokia Siemens Networksin pääkonttori pysyy Espoossa.

Helsingin Sanomat kirjoittaa, että NSN aikoo myydä kaikki kuusi tehdastaan elektroniikan sopimusvalmistajille. Lehti perustaa tietonsa näkemiinsä luottamuksellisiin asiakirjoihin. Nokia Siemens Networksin toimitusjohtaja Rajeev Suri ei vahvista, että NSN aikoisi myydä kaikki tehtaansa.

Yritysjärjestelyn toteuduttua Nokia Siemens Networksin nimestä ja brändistä poistuu Siemensin nimi.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme