Mainos
Mainos

Nokia veti pörssin nousuun

Nokian kurssi on tänään parantunut Helsingin pörssissä melkein viisi prosenttia 28,79 euroon, kun yhtiö ilmoitti yltävänsä loppuvuoden tavoitteisiin. Nokian vetoavulla myös Hex-indeksi päätyi 3,21 prosenttia plussalle 8763,47 pisteeseen.

Muihin yhtiöihin Nokia-huuma ei kuitenkaan juuri tarttunut, sillä Nokian painoarvosta rajoitettu portfolioindeksi päätyi vain 0,78 prosenttia plussalle. Vaihtoa kertyi päiväkaupan aikana noin 970 miljoonaa euroa.

Nousijoitten listalla kurssejaan parantelivat viitisen prosenttia mm. HK Ruokatalo, Hackman, Wecan Electronics ja Done, laskijoitten listan kärjessä olivat Stromsdal ja Polar. Tele- ja elektroniikkasektori ylsi Nokian tahdissa 4,65 prosentin nousuun. Muista keskeisistä toimialoista sekä metsä- että metalliyhtiöiden kurssit tulivat keskimäärin noin 0,3 prosenttia alaspäin. Pankki- ja rahoitussektori oli pienessä, 0,12 prosentin nousussa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme