Mainos
Mainos

Nokia veti pörssin nousuun

Nokian osakkeen nousu vahvisti Helsingin pörssin ylämäkeä.

Yleistä hintakehitystä kuvaava Hex-indeksi kohosi 4,58 prosenttia ja oli pistemäärässä 5565,23. Nokian osakkeella käytiin kauppaa runsaalla 15,07 eurolla, ja nousua oli lähes 7,34 prosenttia.

Nokia sai saksalaiselta Commerzbankilta suosituksen noston. Osakekauppaa piristi kaikkialla Euroopassa New Yorkin pörssien päätyminen selkeästi plussalle edellispäivänä.

Nokian painoarvosta rajattu portfolioindeksi oli päivän päätteeksi pistemäärässä 2308,59 ja ja 1,86 prosentin kasvussa.

Talousvaikeuksissa rypenyt matkapuhelinvalmistaja Benefon sai nostetta, kun se ilmoitti tuovansa markkinoille uuden turva- ja valvontakeskusratkaisun. Sen mainostettiin lisäävän henkilöstön turvallisuutta ja sopivan erityisesti pk-yrityksille. Osakkeen kurssi oli 5 prosentin laskussa ja hinta oli 42 senttiä.

Vaihtoa kertyi Helsingissä 632,96 miljoonaa euroa. Helsingissä pörssi on kulkenut alamäkeä toukokuun puolivälistä vahvistuvan euron vuoksi sars-epidemia on nähty riskiksi mm. Nokian toiminnalle Kiinassa, sanovat analyytikot.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme