Mainos
Mainos

Nokia voitti ryhmäkanteen Yhdysvalloissa

Yhdysvaltalainen tuomioistuin on hylännyt ryhmäkanteen Nokiaa vastaan. Kanteessa oli kyse Nokian alkuvuoden 2004 myyntiarviostaan tekemästä virheestä.

Matkapuhelinyhtiö Nokia on voittanut sitä vastaan nostetun ryhmäkanteen Yhdysvalloissa. New Yorkin piirituomioistuin hylkäsi amerikkalaissijoittajien kanteen tosiasioihin perustumattomina. Hylkäämällä jokaisen kannekohdan tuomioistuin eväsi myös mahdollisuuden lisäkanteiden nostamiseen ja asian jatkokäsittelyyn.

Ryhmäkanteessa oli kyse Nokian alkuvuoden 2004 myyntiarviostaan tekemästä virheestä. Yhtiö oli ennustanut myynnin nousua, mutta liikevaihto laskikin kaksi prosenttia.

Tulosjulkistuksen jälkeen Nokian pörssikurssi tippui New Yorkissa yli 18 prosenttia. Amerikkalaissijoittajat hakivat ryhmäkanteella Nokialta korvauksia menetyksistään.

Nokia on erittäin tyytyväinen tuomioistuimen päätökseen:

- Tämäntyyppiset sijoittajansuojakanteethan eivät ole kovin harvinaisia Yhdysvalloissa, niitä aina silloin tällöin esiintyy. Vaikea lähteä arvioimaan, mihin tämä perustui ja nythän tuomioistuin on todennut että kaikki kanteessa esitetyt väitteet olivat perusteettomia. Tämä päätös oli ihan meidän odotusten mukainen, luonnollisesti olemme erittäin tyytyväisiä että näin kävi, kertoo Nokian viestintäjohtaja Arja Suominen.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme