Mainos
Mainos

Nokialle 450 miljoonan markan kauppa Yhdysvaltoihin

Nokia tuo Yhdysvaltain markkinoille ensimmäiset sekä analogisissa että digitaalisissa verkoissa toimivat matkapuhelimet. Yhtiö on sopinut 100 miljoonan dollarin eli noin 450 miljoonan markan arvoisesta kaupasta amerikkalaisen AT&T Wireless Service (AWS) yhtiön kanssa.

Yhdysvaltain markkinoilla myytävät puhelimet valmistetaan Nokian tehtaalla Teksasissa.
-AWS:n päätös ottaa käyttöön uusia palveluja ja verkkojen ominaisuuksia on tärkeä edistysaskel digitaalisten matkapuhelinten yleistymisessä Yhdysvalloissa, sanoo Nokia Mobile Phonesin Amerikan-toiminnoista vastaava johtaja Kari-Pekka Wilska.

Yhdysvalloissa viime vuonna myydyistä matkapuhelimista vain alle kymmenen prosenttia oli digitaalisia. Euroopassa sen sijaan digitaalisten matkapuhelinten osuus oli 60 prosenttia ja Aasiassa lähes 50 prosenttia.

Yhdysvalloissa otetaan lähivuosina käyttöön useampia digitaalisia matkapuhelinstandardeja. TDMA-verkko perustuu kanavien aikajaolle useamman käyttäjän kesken kuten GSM:kin, mutta eri taajuudella. TDMA-puhelimissa on myös analoginen osa, jonka ansiosta puhelimia voidaan käyttää sekä digitaalisissa että analogisissa verkoissa. TDMA:n avulla pystytään Yhdysvalloissa siirtymään vaiheittain analogisista digitaalisiin matkapuhelinjärjestelmiin.

AWS on yksi Yhdysvaltain suurimmista operaattoreista ja sillä on kaikkiaan yli viisi miljoonaa tilaajaa. Viime maaliskuussa Nokia julkisti ensimmäisenä kaksitoimisen AMPS/TDMA -puhelimen, joka toimii uuden IS-136 -standardin mukaisissa TDMA-verkoissa. AWS on puolestaan ensimmäinen operaattori, joka tarjoaa näitä ominaisuuksia nykyisissä TDMA-verkoissaan.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme