Mainos
Mainos

Nokialle patenttikanne USA:ssa

Kanteen mukaan Nokia ja muutama muu yhtiö loukkaavat patenttia käyttämällä langatonta Bluetooth-tekniikkaa valmistamissaan kännyköissä ja tietokoneissa.

Amerikkalaissäätiö on haastanut Nokian ja kaksi muuta yhtiötä oikeuteen Bluetooth-patenttirikkomuksesta.

Washington Research Foundation -säätiön mukaan Nokia, korealainen Samsung ja japanilainen Matsushita ovat rikkoneet Washingtonin yliopiston omistamia patentteja. Säätiö on jättänyt haasteen Yhdysvaltain liittovaltion tuomioistuimeen Seattlessa.

Kanteen mukaan yhtiöt loukkaavat patenttia käyttämällä langatonta Bluetooth-tekniikkaa esimerkiksi valmistamissaan kännyköissä ja tietokoneissa. Syyte kohdistuu erityisesti brittiläisen siruyhtiö CSR:n valmisteisiin, mutta ei kuitenkaan itse yhtiöön.

Siruvalmistajan kurssi lähti aamupäivällä kovaan yli kuuden prosentin laskuun Lontoon pörssissä.

Nokia ei kommentoinut asiaa. Yhtiön kurssi pysyi Helsingin pörssissä aamupäivällä hieman lähtötasonsa alapuolella.

Standardiltaan avointa Bluetooth-tekniikkaa käytetään langattomaan tiedonsiirtoon. Kunnia Bluetoothin kehittämisestä on kuulunut Ericssonille, joka antoi tekniikan vapaaseen käyttöön luodakseen sille mahdollisimman suuret markkinat.

Bluetooth on varusteena sadoissa miljoonissa matkapuhelimissa ja muissa laitteissa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme