Mainos
Mainos

Nokialle suuri verkkojen operointikeskus Intiaan

Intia on yksi mailman nopeimmin kasvavia televiestinnän markkina-alueita. Nokian ohella myös Motorola suuntaa markkinoitaan sinne.

Nokia perustaa Intiaan operointikeskuksen, jonka avulla yhtiö hoitaa operaattoreiden Aasiassa, Euroopassa, Lähi-idässä ja Afrikassa sijaitsevia matkapuhelinverkkoja. Noin sata ihmistä työllistävä keskus aloittaa vuoden loppuun mennessä. Nokia kertoo tarkan sijainnin myöhemmin.

-Nokia vahvistaa näin edelleen sitoutumistaan Intiaan, joka on maailman nopeimmin kasvavia televiestinnän markkina-alueita, yhtiö perusteli keskuksen perustamista tiedotteessaan.

Delhissä sijoittajatapaamiseen osallistuneen Nokian verkkoyksikön Networksin toimitusjohtaja Simon Beresford-Wylie sanoi keskuksen sijoittamispäätöksen olleen helppo. Yhtiön kokemukset Intiasta ovat hänen mukaansa olleet myönteisiä.

Operointikeskuksen pääasiakkaita ovat Aasiassa toimivat operaattorit, mutta se hoitaa myös Euroopassa, Lähi-idässä ja Afrikassa toimivia asiakkaita.

Nokia kertoi viimeksi tiistaina merkittävästä palvelu- ja verkkolaajennussopimuksesta intialaisen Bharti Tele-Ventures -teleyhtiön kanssa. Sopimuksen arvo on noin 100 miljoonaa euroa.

Chennaihin Intian eteläosaan Nokialla on jo rakenteilla uusi matkapuhelin- ja verkkolaitetehdas.

Intian ohella Nokia povaa kovan kasvun jatkuvan edelleen myös Kiinassa. Beresford-Wylie arvioi uutistoimisto Reutersin mukaan, että Kiinaan tulee 200 miljoonaa uutta matkapuhelinasiakasta seuraavien kolmen vuoden aikana.

Myös Nokian amerikkalainen kilpailija Motorola on liikkeellä Intiassa. Motorolan pääjohtaja Edward Zander kertoi Delhissä, että se harkitsee puhelinvaihteiden valmistuksen aloittamista Intiassa.

Motorola tuo myös Intian markkinoille kolme uutta halpakännykkää taistellakseen markkinaosuuksista Nokian kanssa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme