Mainos
Mainos

Nokialta miljardin 3G-toimitus Orangelle Sveitsiin

Nokia ja sveitsiläinen operaattori Orange SA ovat allekirjoittaneet kolmevuotisen sopimuksen täydellisen 3G- verkkoratkaisun toimittamisesta. Sopimuksen arvo on noin 160 miljoonaa euroa (950 miljoonaa markaka). Orange Switzerland on valinnut Nokian ainoaksi toimittajakseen kansalliseen 3G-verkkoonsa.

Sopimuksen mukaan Nokia toimittama 3G-ratkaisu sisältää pakettikytkentäisen ja piirikytkentäisen 3G runkoverkon sekä WCDMA radioverkon. Lisäksi Nokia toimittaa täyden valikoiman erilaisia tukipalveluita, joihin kuuluvat verkon suunnittelu, rakentaminen ja käyttöönotto sekä verkon kehittäminen, hallinta ja optimointi Nokian verkonhallintajärjestelmän avulla.

Nokia on sopinut myös kolmevuotisesta verkon alkuvaiheen rahoitukseen liittyvästä ns. bridge financing -rahoituspaketista Orange SA:lle. Sen suuruus on arvioiden mukaan noin 240 miljoonaa euroa (1,4 miljardia markkaa).

Orange Communications S.A:n omistavat France Telecom/Orange (87,5%), Banque Cantonale Vaudoise (7,5%) ja Swissphone Engineering AG (5%), ja sille myönnettiin 3G-lisenssi Sveitsiin joulukuussa 2000. Orangella on Sveitsissä yli 800 000 asiakasta ja sen liikevaihto on 740 miljoonaa Sveitsin frangia.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme