Mainos
Mainos

Nokialta vaaditaan takaisin miljoonatukia

Saksan Nordrhein-Westfalenin osavaltio vaatii Nokialta takaisin yli 40 miljoonan euron tukia Bochumin tehtaan sulkemisen takia. Alueen talousministeriö ilmoitti asiasta tänään.

Ministeriö perusteli muodollisesti päätöstä sillä, että Nokia on palkannut tehtaalle 200-400 työntekijää lupaamaansa vähemmän. Nokian mukaan takaisinperinnässä on kyse vuonna 1999 saaduista tuista.

Nokia pitää osavaltion ratkaisua yllättävänä ja perusteettomana. Lehdistötiedotteessaan yhtiö vakuuttaa, ettei se ole ainoastaan noudattanut sopimuksen ehtoja vaan jopa ylittänyt sen vaateet. Nokia kertoo investoineensa Bochumiin vuoden 1999 jälkeen yli 350 miljoonaa euroa, kun tukiaisia saatiin 41,3 miljoonaa euroa. Myös työllistämisvaatimukset ylittyivät Nokian mukaan reilusti.

Nokian tammikuinen päätös sulkea Bochumin tehdas on saanut aikaan mittavaa vastarintaa Saksassa. Tehdas työllistää 2300 ihmistä, mutta uhattuna on välillisesti satoja muitakin työpaikkoja alueella.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme