Mainos
Mainos

Nokian akkuongelma käy kalliiksi Matshushitalle

Nokia kertoi eilen, että useissa Matshushitan valmistamissa akuissa on vika, joka saattaa johtaa ylikuumenemiseen.

Nokian matkapuhelinten akkujen vaihto käy kalliiksi akut valmistaneelle Matshushitalle. Vahingonkorvaukset saattavat nousta jopa 100 miljoonaan euroon.

Japanilaisen Daiwan analyytikko Kazuharu Miura arvioi, että Matshushitan nettovoitto voi supistua jopa 8 prosenttia, sillä viallisen tuotteen valmistaja on yleensä vastuussa vaihdon aiheuttamista kustannuksista.

Matshushitan edustaja kertoi kuitenkin, että yhtiö neuvottelee edelleen Nokian kanssa kustannusten jaosta.

Nokia kertoi tiistaina, että noin 46 miljoonassa Matshushitan valmistamassa akussa voi olla vika, joka johtaa ylikuumentumiseen. Nokian mukaan oikosulusta aiheutuva ylikuumentuminen ei ole aiheuttanut vakavia henkilö- tai esinevahinkoja.

Useat analyytikot ovat sitä mieltä, ettei akkuongelma murenna Nokian mainetta ja markkinaosuutta. Vastaavan kaltaisia ongelmia on ollut lukuisissa muissakin tuotteissa. Viime vuonna muun muassa Sony joutui vaihtamaan miljoonia viallisia tietokoneiden akkuja.

Soraääniäkin on kuulunut. Muun muassa Jyske Bankin analyytikon mukaan akkuongelma vahingoittaa tuntuvasti Nokian brandiä eli yhtiön tärkeintä omaisuutta.

Nokian mukaan kyse on ensimmäisestä kerrasta, kun se on joutunut vastaavan ongelman eteen.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme