Mainos
Mainos

"Nokian haasteellinen trendi jatkunee, kunnes uusi tuoteperhe iskussa"

Professori Jukka Manner sanoo Nokian alkuvuoden tuloksen osoittavan, että kauppa käy edelleenkin kovaa vauhtia, eikä siinä näy se haastajan asema, johon yhtiö on leimattu.

Älypuhelinten joulusta laskenut markkinaosuus saattaa Mannerin mukaan kuitenkin laskea vielä seuraavien vuosineljännesten aikana.

- Seuraavat vuosi tai kaksi ovat haasteellisia, ennen kuin Microsoft-tuoteperhe on täydessä iskussa. Kriittinen vaihe on tämän vuoden joulumyynti - saadaanko siihen uudet hienot tuotteet ja sitä kautta tasoittamaan tätä alkuvuoden ei niin vahvaa myyntiä, Manner sanoo.

Hän muistuttaa, että juuri laskevia markkinaosuuksia vastaan Nokia teki yhteistyösopimuksen Microsoftin kanssa.

Nokia on ilmoittanut tavoitteekseen vähentää kuluja miljardilla dollarilla vuoteen 2013 mennessä, mutta yt-neuvotteluista ei ole kerrottu. Samaan aikaan tarkoituksena on luoda maailman parhaita älypuhelimia.

- Tavoitteeseen päästään karsimalla alustoja eli miten monta rinnakkaista tuotelinjaa on, ja kuinka monta rinnakkaista ohjelmistoalustaa on menossa. On ollut puhetta, että Microsoftin työ tulee korvaamaan Nokian omaa tuotekehitystyötä, Aalto-yliopiston tietoverkkotekniikan professori Manner sanoo.

- Lukumääränä miljardi on aika iso, se on aika monta henkilötyövuotta. Mutta olihan se odotettavissa. Yksi syy on se, että kun laitetaan kaksi isoa jättiä yhteen, päällekkäistä kehitystyötä karsitaan.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme