Mainos
Mainos

Nokian jättävä Vanjoki tölväisi: "Androidiin siirtyminen housuihin pissaamista pakkasella"

Nokian älypuhelindivisioonan johtotehtävistä irtisanoutunut Anssi Vanjoki on kommentoinut räikeästi kysymystä siitä, pitäisikö Nokian siirtyä käyttämään Googlen suosittua Android-käyttöjärjestelmää älypuhelimissaan.

Vanjoki sanoo Financial Timesissa, että Androidiin siirtyvät matkapuhelinvalmistajat ovat kuin suomalaisia pikkupoikia, jotka pissaavat housuihinsa talvella lämmittääkseen oloaan: Väliaikaista lämmön tunnetta seuraa entistä pahempi ahdinko.

Ohjelmistopuoli on ollut Nokiaan kohdistuva suuri kysymys: pitäisikö yhtiön luopua omasta ohjelmistostaan ja asentaa puhelimiin tilalle nopeasti suosituksi tullut Android-käyttöjärjestelmä. Financial Times pohtii, että Nokian mahtava laitepuoli yhdistettynä Googlen mahtavaan ohjelmistoon tekisi ihmeitä myynnille.

Nokia käyttää kymmenesosan matkapuhelindivisioonansa tuloista tutkimukseen ja kehitystyöhön. Tämä on kolme kertaa enemmän kuin Apple. Sveitsiläispankki UBS:n laskujen mukaan Nokia voisi leikata vuotuisia kehityskustannuksiaan noin miljardilla eurolla, jos se lopettaisi oman ohjelmistonsa kehityksen.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme