Mainos

"Nokian johtajan pitää olla suomalainen"

Nokian toimitusjohtajan tulisi olla suomalainen. Tätä mieltä on valtaosa eli yli 58 prosenttia MTV:n nettikysymykseen vastanneista.

Suomalaista toimitusjohtajaa puoltaneiden mielestä on miltei itsestään selvää, että Suomen lippulaivan johtajan tulee olla suomalainen mies.

- Nokia on suomalaisten oma keksintö. Korkealaatuista tietotaitoa löytyy kotimaisista voimista, kun vain annettaisiin tilaisuus siihen, eräs vastaaja perustelee.

Suomalaisen johtajan puoltajia huolestuttaa etenkin se, että ulkomaisen johdon myötä koko yhtiö saattaa lipua pikkuhiljaa ulkomaille.

- Jos johtaja on ulkomaalainen, kohta Nokian hallintoneuvostoon nousee kahden muun ulkomaisen jäsenen lisäksi muitakin. Ja pian hallintoneuvosto tekee päätöksen, että firma myydäänkin ulkomaalaiselle firmalle. Pari vuotta siihen ehkä menee.

Myös suomalaisten työntekijöiden kohtalo huolettaa.

- Ulkomaisen omistuksen ja esimiesten lisääntyminen on johtanut jo pidempään suomalaisten työtekijöiden vähentämiseen. Suomalainen johto ja johtamiskulttuuri on tehnyt Nokiasta sen mikä se oli. Ulkomaiset johtajat ja johtamistaito eri yksiköissä alhaalta ylös on ollut katastrofin alku, eräskin vastaaja kommentoi.

Pätevin mies hommaan - mistä maasta tahansa

Noin 42 prosenttia vastaajista näki puolestaan, ettei Nokian johtajan kansallisuudella ole väliä. Menestyvä yhtiö tarvitsee hyvän johtajan, tuli tämä johtaja sitten mistä maasta tahansa.

- Jorma Ollila sai Nokian loistamaan. Nousuja ja laskuja tapahtuu, valitettavasti se lasku tapahtui Kallasvuon aikana. . Mikään ei loista koko ajan, aina tulee taantumia. Nokian johdossa on hyvä olla myös ulkomainen johtaja, se tekee Nokialle hyvää.

Ulkomaiseen toimitusjohtajaan luottaneet näkivätkin, että toimitusjohtajan täytyy olla pätevin mies, joka vastaa Nokian tämän hetkisiin tavoitteisiin.

- Pystyvä mies voi olla kotoisin mistä tahansa. Länsimantereen mies näyttää hyvin saavan maailmanlaajuista nostoa Nokian osakkeisiin.

Nokian pääkonttorin kohtalo huoletti silti myös ulkomaiseen johtoon uskovia.

- Tärkeätä on, että pääkonttori pysyy Suomessa. Toimitusjohtajaksi tulee valita taitavin ja kyvykkäin henkilö.

MTV:n nettikysymykseen on vastannut noin 1700 lukijaa.

(MTV3)

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot