Mainos
Mainos

Nokian luksuskännykkä 24 000 euroa

Maailman suurin matkapuhelinvalmistaja Nokia antoi maanantai-iltana Pariisissa odotettuja uutisia. Nokian täysin omistama Vertu-yhtiö alkaa tuottaa luksuskännyköitä maailman jetsettien ostoskaduille Yhdysvalloissa, Euroopassa ja Aasiassa. Myyntiin ensimmäinen Vertu-valikoima tulee ensi kesänä. Uutuuden voi hankkia esimerkiksi valko- tai keltakultaisena, platina- tai teräspintaisena. Uutistoimisto Reutersin tietojen mukaan kännykän hinta nousee parhaimmillaan huikeaan 24 000 euroon eli reiluun 140 000 markkaan. Samalla hinnalla saa jo hyvälaatuisen perheauton.

Nokian uutuuksia myydään Vertu Gallerioissa tai vieläkin yksilöllisempään palveluun erikoistuvissa sviiteissä. Nokian mukaan siitä sijoitetaan eleganteimmille ostoskaduille eri puolille maailmaa. Vertu on Nokian päämuotoilijan Frank Nuovon luomus. Hän on suunnitellut kännyköitä Nokialle vuodesta 1995. Hän jatkaa myös Nokian muotoilun ykkösenä. Nuovon mukaan historia on täynnä upeita esimerkkejä käsityön ja designin yhdistämisestä. Vertun toimitusjohtajan Peter Ashallin mukaan Vertu tuo aivan uuden kategorian mobiilimaailmaan.

Vertu julkistettiin Pariisissa, jossa esitellään parhaillaan huippumuodin uusinta uutta. Siihenkin on varaa vain kuninkaallisilla sekä huippujohtajilla ja viihdemaailman tähdillä. Joillakin Nokian kilpailijoilla on ollut vastaavia ylellisyystuotteita myynnissä jo aiemmin. Amerikkalaisen Motorolan luksuskännyn koristeena on kultaa ja timantteja. Ruotsalainen Ericsson on tarjonnut rikkaille kännyköitään kultaisessa rasiassa. Molempien on kerrottu olleen erityisesti Lähi-idän öljysheikkien suosiossa.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme