Mainos
Mainos

Nokian Ollila sai teleoperaattoreiden johtajapalkinnon

Johtajapalkinto on tunnustus Ollilan uralle.

Kansainvälinen teleoperaattoriyhdistys GSMA on palkinnut Nokian entisen pääjohtajan Jorma Ollilan yhtiön nostamisesta maailman johtavaksi telekommunikaatioyritykseksi. Yhdistyksen mukaan Ollila on tehnyt Nokiasta yhden maailman tunnetuimmista tuotemerkeistä.

Yhdistyksen johtajan Craig Ehrlichin mukaan johtajapalkinto on tunnustus Ollilan uralle.

- Nokia on kasvaessaan ylittänyt kansallisia, sosiaalisia, taloudellisia ja fyysisiä rajoja, ja sen kehitys heijastaa koko alan kehitystä, palkinnon luovuttanut Ehrlich sanoi eilen Barcelonassa 3GSM World Congress -tapahtumassa.

- Nokian tuotemerkki tarkoittaa laatua, nerokkuutta ja uskottavuutta, hän lisäsi.

Jorma Ollila aloitti Nokian palveluksessa vuonna 1985. Pääjohtaja hänestä tuli seitsemän vuotta myöhemmin, kun ensimmäisen GSM-verkot aloittelivat toimintaansa Euroopassa.

Ollilan ohjauksessa Nokia aloitti matkapuhelinten massatuotannon tuomalla markkinoille kevyitä, edullisia ja trendikkäitä puhelimia. Tämän seurauksena Nokiasta tuli maailman johtava matkapuhelinten valmistaja vuonna 1998. Yhtiö on onnistunut pitämään tuon aseman tähän päivään asti, sanoo GSMA tiedotteessaan.

GSMA:n johtajapalkinto on aikaisemmin myönnetty muun muassa Vodafone Group -yhtiön ja China mobilen entisille johtajille.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme