Mainos
Mainos

Nokian osake laskussa - iPhone-tappaja puuttuu edelleen

Uusia puhelinmalleja esitelleen Nokian osake kääntyi miinukselle Helsingin pörssissä, kun odotettu Nokia World -tapahtuma alkoi Lontoossa. Matkapuhelinyhtiön osake oli iltapäivällä halventunut reilun prosentin. Kauppaa käytiin 7,8 eurolla.

Nokia esitteli kolme uutta Symbian-pohjaista älypuhelinta eli C6-, C7- ja E7-mallit. Uuteen Meego-käyttöjärjestelmään perustuvia mobiililaitteita Lontoossa ei kuitenkaan vielä nähdä.

Canalys-yhtiön analyytikko Tim Stepherd sanoi uutistoimisto Reutersille, että Nokian uudet Symbian 3 -laitteet tuovat yhtiön valikoimaan tarvittavaa virkistystä. Hän kuitenkin totesi, että Nokialta puuttuu kuitenkin yhä laite, jolla se voisi kilpailla esimerkiksi Applen suosittua iPhonea vastaan.

Analyytikot kuvasivat uusien puhelimien merkitystä kriittiseksi Nokian vastahyökkäyksessä älypuhelinmarkkinoilla. Mielenkiintoa Nokia World -tapahtumaa kohtaan ovat lisänneet myös Nokian johtajavaihdokset.

-Uusi toimitusjohtaja voi lisätä sijoittajien luottamusta siihen, että asiat ovat todella muuttumassa, sanoi Gartnerin Carolina Milanesi.

(MTV3 - STT - Reuters)

Katso Markus Pirttijoen juttu

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme