Mainos
Mainos

Nokian osakeuudistus ihmetyttää

Nokian hallituksen eilinen esitys A- ja K-osakesarjojen yhdistämisestä mietityttää ainakin Eläkevakuutusyhtiö Ilmarisessa, joka on äänivallaltaan Nokian suurimpia omistajia. Sanomalehti Keskisuomalaisen mukaan koko ilmoitus tuli yllätyksenä ainakin osalle suomalaisomistajista.

-Tässä on viime aikoina siniristiliput hulmunneet siihen tahtiin, että tuntuisi aika oudolta, että suomalaiset institutionaaliset sijoittajat ihan noin vain hyväksyisivät tällaisen vaihdon, sanoo osakesijoitusjohtaja Topi Piela Ilmarisesta.

Pielan mukaan ei ole välttämättä selvää, että esitystä kannatettaisiin.

-Täytyy vakavasti harkita, onko tämä järkevää meidän kannaltamme, mutta myös suomalaisen teollisuuden, palkansaajien ja eläkkeensaajien kannalta, hän sanoo.

Johtaja Olli-Pekka Kallasvuo Nokiasta perustelee yhdistämistä sillä, että laajasti omistetulla yhtiöllä on luonnollista olla vain yksi osakesarja. Hänen mukaansa K-osake ei myöskään ole mikään suomalainen osakesarja, vaan myös se on levinnyt laajalle.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme