Mainos
Mainos

Nokian Oulun yksikön luottamusmies: Tunnelma täällä on yhtä jäätynyt kuin ilma

Nokian työntekijät Suomessa odottavat nyt jännittyneinä, miltä tulevaisuus näyttää. Yleisesti on arvioitu, että Nokian strategiamuutoksen myötä jopa tuhannet työpaikat Suomessa voivat olla uhattuna.

Toimitusjohtaja Stephen Elopin mukaan kuitenkin kaikki Nokian harkitsemat vaihtoehdot olisivat tuoneet isoja muutoksia työntekijöille.

Keskusteluja töiden kohtalosta käydään nyt, mutta työntekijöiden piina ja epävarmuus saattaa jatkua jopa kuukausia. Nokian työntekijät pitävät pitkää epävarmuutta sietämättömänä.

Työntekijät haluavat tietää nopeasti, kuinka monet nokialaiset pääsevät opettelemaan Microsoftin koodausta.

- Odotamme sitä, että saisimme tietoon tekeekö jatkossa meidän puhelimia Microsoftin väki vaiko Nokian väki, nimenomaan täällä softan koodauspuolella, toteaa Nokian Oulun yksikön ylempien toimihenkilöiden luottamusmies Mikko Merihaara.

Merihaaran mukaan tieto pitäisi saada työntekijöille mahdollisimman pian.

- Se, että siihen menisi kuukausia on aivan liian pitkä aika. Päätösten täytyy tulla nopeammin.

Merihaara toteaa myös, että tunnelma Nokian Oulun yksikössä ei ole tällä hetkellä todellakaan lämmin.

- Fiilis täällä on aika jäätynyt, vähän niin kuin tämä ilmakin. Mutta kyllä me varmasti alamme tehdä töitä nyt kun tältä alkujärkytykseltä ollaan toivuttu.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme