Mainos
Mainos

Nokian Paperi nousi voitolliseksi

Pehmopaperia Nokialla ja Ikaalisissa valmistavan Nokian Paperi Oy:n tulos nousi viime vuonna voitolliseksi. Yhtiön tulos rahoituserien jälkeen oli kuusi miljoonaa markkaa plussan puolella parantuen 40 miljoonalla markalla edellisvuodesta.

Yhtiön liikevaihto kasvoi kuusi prosenttia ja nousi 811 miljoonaan markkaan. Viennin osuus liikevaihdosta oli yli 60 prosenttia. Nokian Paperin valmistamien jalostettujen tuotteiden myynti lisääntyi lähes 12 prosenttia tehostetun markkinoinnin ja uutuustuotteiden kehittelyn seurauksena. Yhtiön tuotemerkkejä ovat Embo, Emilia, Luonnonystävä ja Lotus.

Nokian Paperi muuttaa kevään aikana nimensä eurooppalaisten sisaryhtiöidensä tavoin James Riveriksi yhdysvaltalaisen emoyhtiön mukaan. James River Corporation on maailman toiseksi suurin pehmopaperiyhtiö. Konsernilla on yhteensä 60 tuotantoyksikköä. Sen liikevaihto oli viime vuonna 26 miljardia markkaa.

Nokian Paperi valmistaa pehmopaperituotteita ensisijaisesti Pohjoismaiden, Venäjän ja Baltian markkinoille. Henkilöstön määrä oli vuoden lopussa 502.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme