Mainos
Mainos

Nokian Renkaat ja romanialaisyhtiö yhteistyöhön

Nokian Renkaat Oy on solminut pitkäaikaisen yhteistyösopimuksen romanialaisen rengastehtaan Tofan Grup S.A:n kanssa. Tofan Grup ryhtyy valmistamaan eräitä Nokian maatalous- ja teollisuusrenkaita tehtaillaan Romanissa. Näitä renkaita on tähän asti tehty Nokialla.

Tuotanto käynnistyy vaiheittain, ja ensimmäisen nokialaisrenkaan arvioidaan valmistuvan Romaniassa vuoden 1998 alussa. Tuotannossa käytetään suomalaisia muotteja, mutta koneita ei siirretä.

Raskaat renkaat -tuotealueen johtaja Antero Turunen vakuuttaa, että yhteistyösopimus ei vähennä henkilöstömäärää Suomessa. Päinvastoin pitkällä aikavälillä työvoiman tarve lisääntyy. Turusen mukaan Nokialla keskitytään nyt yhtiön kannalta tärkeämpään alaan ns. premium-tuotteisiin. Se tarkoittaa metsäkonerenkaita, satama- ja kaivoskonerenkaita.

Tämän rengasryhmän kysyntä on suurempi kuin tuotantokyky. Renkaita menee vientiin maailmanlaajuisesti noin 70 maahan. Tofan Grupin kanssa tehty sopimus vapauttaa Nokialla tehdastilaa menekkituotteille.

Yhteistyösopimukseen kuuluvien tuotteiden osuus oli viime vuonna 9 prosenttia Nokian raskaiden renkaiden 300 miljoonan markan liikevaihdosta. Tavoitteena on muutamassa vuodessa saada sopimuksen piiriin 30-45 miljoonan liikevaihto.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme