Mainos
Mainos

Nokian Renkaat keskeytti toimitukset Venäjälle

Nokian Renkaat on toistaiseksi keskeyttänyt toimitukset Venäjälle, mutta yhtiö odottaa tämän vuoden tuloksensa pysyvän siitä huolimatta hyvänä. Yhtiön mukaan sen kaikki tehtaat toimivat täydellä kapasiteetilla, ja myyntiä aiotaan keskittää länsimaihin.

Nokian Renkaiden mukaan Venäjän tilanteen ongelma ei ole asiakkaiden maksukyky vaan se, ettei valuuttapohjainen maksuliikenne Venäjällä toimi. Nokian Renkaiden tiedotteen mukaan yhtiön saatavat venäläisiltä asiakkailta ovat 1-2 kuukauden Venäjän myyntiä vastaavalla tasolla.

Yhtiön mukaan Venäjän tilanne kärjistyi epäsuotuisaan aikaan, koska syyskuu on yksi talvirengassesongin parhaimpia myyntikuukausia. Nokian Renkaiden viime vuoden liikevaihdosta meni Venäjälle kymmenen prosenttia. Tämän vuoden Venäjän viennin osuudeksi oli kaavailtu 6-7 prosenttia. Yhtiön viime vuoden liikevaihto oli 1,3 miljardia markkaa.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme