Mainos
Mainos

Nokian Renkaat paransi yli viidenneksen

Nokian Renkaiden voitto kasvoi yli 20 prosenttia neljäntenä peräkkäisenä vuonna. Viime vuonna tulos rahoituserien jälkeen oli miltei 150 miljoonaa markkaa. Vuotta aiemmasta se kohentui 30 miljoonaa eli 25 prosenttia.

Kasvua siivitti erityisesti raskaiden renkaiden kysyntä. Kesärenkaiden hintakilpailua oli kovaa, mutta polkupyöränrenkaiden menekki oli edellisvuotista vilkkaampaa.

Myös alkaneen vuoden näkymiä pidetään hyvinä, ja uusia tuotteita pyritään tuomaan markkinoille. Raaka-aineiden hintohin ei odoteta merkittäviä muutoksia.

Yhtiön liikevaihto oli vajaat 1,3 miljardia markkaa, mikä oli 10 prosenttia edellisvuotista enemmän. Omavaraisuusaste kohentui hieman vaille 42:sta hieman päälle 45 prosenttiin. Työntekijöitä yhtiön palkkalistoilla oli suunnilleen saman verran kuin edellisenä vuonna eli runsaat 1300:aa.

Nokian Renkaiden hallitus esittää, että osinkoa jaettaisiin 3,50 markkaa osakkeelta. Vuotta aiemmin se oli 2,90 markkaa.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme