Mainos
Mainos

Nokian Renkaiden ex-toimitusjohtaja puhuu vihdoin: Pörssikursseja ei vedätetty

Nokian Renkaiden entinen toimitusjohtaja Kim Gran kieltää lähettämässään sähköpostissa jyrkästi, että yhtiön pörssikurssia olisi vedätetty lehtitestein tai millään muillakaan keinoin vuosina 2000-2015.

Hän myös kieltää, että olisi koskaan käyttänyt väärin sisäpiiritietoa.  
Gran tyrmää myös sen, että taustalla olisi ollut yhtiön optiojärjestelmä.  
– Väitteet ovat kaikilta osin täyttä mielikuvituksen tuotetta. Väitteen esittäjä, käsitykseni mukaan tässä tapauksessa teollisuusvakoilusta syytteessä olevat tai sen lähipiiri, on esittänyt väitteet mustamaalaamistarkoituksessa. Vaihtoehtoisesti väittäjä ei ymmärrä pörssiarvoon vaikuttavista tekijöistä enempää kuin sika Pohjantähdestä, Gran kirjoittaa lähettämässään sähköpostissa.   

Gran kirjoittaa, että tarkoituksena on ollut aiemmin esitettyjen uhkausten mukaisesti mustamaalata Nokian Renkaat ja sen johto, mikäli teollisuusvakoilututkintaa ja syytteitä ei peruta.  

Hänen mukaansa tuunaus ja virittely olivat aikanaan rengasalalla yleinen käytäntö.   
– Toiminnan leimaaminen näin jälkikäteen huijaukseksi tai manipuloinniksi on mielestäni rajua liioittelua.  

Granin mukaan Nokian Renkaiden jakeluasiakkaille ja kuluttajille ei ole aiheutunut vahinkoa.   

Gran oli Nokian Renkaiden palveluksessa vuosina 1995-2014. Vuosina 1995-2000 hän toimi henkilöautotulosyksikön johtajana ja 2000-2014 yhtiön toimitusjohtajana sekä hallituksen jäsenenä 2002-2015.  
  
  


Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot