Mainos
Mainos

Nokian Renkaiden tulos parani viidenneksen

Nokian Renkaiden rahoituserien jälkeinen tulos parani viime vuonna liki viidenneksen.

Tulosta kertyi nyt 35,5 miljoonaa euroa, kun se edellisvuonna oli 29,9 miljoonaa euroa. Myös liikevaihto kasvoi reippaasti eli 28 prosenttia 322,6 miljoonaan euroon. Luvussa on mukana syksyllä ostettu rengaskauppias Isko, jota ilman liikevaihdon kasvu olisi ollut 21 prosenttia.

Kaupaksi kävivät varsinkin henkilöautojen renkaat, joiden myynti kasvoi 20 prosenttia. Tuotantokapasiteetin kasvusta huolimatta kysyntä ylitti ajoittain toimituskyvyn. Asiaan vaikutti mm. Ruotsissa syksyllä alkanut talvirenkaiden käyttöpakko.

Raskaiden renkaiden myynnin kasvu jäi kolmeen prosenttiin, kun maantiekuljetukset vähenivät varsinkin Suomessa Venäjän tilanteen vuoksi. Syksyllä niidenkin myynti alkoi elpyä.

Tänä vuonna Nokian Renkaat aikoo edelleen kasvaa ja parantaa kannattavuutta mm. keskittymällä korkeatasoisiin erikoistuotteisiin ja kehittämällä tuotantokapasiteettia, jonka laajentamiseen aiotaan investoida yhteensä noin 36 miljoonaa euroa.

Iskon tulos liki ennallaan

Nokian Renkaiden syksyllä ostaman renkaiden tukku- ja vähittäiskauppaa harjoittavan Iskon tulos pysyi viime vuonna liki ennallaan. Tulos rahoituserien jälkeen oli nyt 28,7 miljoonaa markkaa, kun se vuotta aiemmin oli 29,3 miljoonaa markkaa.

Liikevaihto kasvoi hieman eli 379 miljoonasta liki 400 miljoonaan markkaan. Tänä vuonna yhtiö odottaa kotimaisen kysynnän lievästi kasvavan ainakin vuoden alkupuoliskolla. Liikevaihdon ennakoidaan hieman kasvavan ja tuloksen paranevan viime vuodesta.
(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme