Mainos
Mainos

Nokian tarkoin varjeltu salaisuus esiin - ex-insinööri kertoo hätkähdyttävän tarinan

Matkapuhelinvalmistaja Nokian maailmanvalloituksen taustalta löytyy tarkoin varjeltu salaisuus, josta yhtiö mieluiten haluaisi vieläkin lähes 30 vuoden jälkeen vaieta.

Tapahtumaketjun keskiössä on Pakistanissa syntynyt Nokian entinen diplomi-insinööri Shubh Suri. MTV3:n 45 minuuttia antaa puheenvuoron Nokian hyödyntämälle ja unohtamalle insinöörille.

– Minä olen tehnyt sen mahdolliseksi, että Ollilan, Kallasvuon ja Jorma Niemisen kaltaisista johtajista tuli myöhemmin upporikkaita miljonäärejä. Minä joudun tulemaan toimeen noin 1300 euron eläkkeellä tänä päivänä. Mutta missään ei mainita, että hei, tässähän oli semmoinen tuntematon intialainen insinööri Shubh Suri, joka teki sen mahdolliseksi.

Nokian pimentoon painamat tapahtumat sijoittuvat vuoden 1984 jälkimmäiselle puoliskolle. Tuolloin intialaiselle insinöörille annettiin käsiin "Nokian tulevaisuus".

Hänen tehtävänään oli johdattaa Nokia USA:n markkinoiden valloitukseen. Ja hän teki sen: valehtelemalla tavoista, joilla Nokia rikkoi kilpailijan patentteja.

Kun Suri oli suorittanut likaisen työn, hänelle kävi köpelösti.

Katso 45 minuuttia -ohjelma tänään MTV3:lta kello 20.00 alkaen ja katso, miten Nokia yritti salailla tekojaan sekä miten intialaisinsinöörille kävi.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme