Mainos
Mainos

Nopeus yllätti UPM:n luottamusmiehen

Luottamusmies Timo Byman sanoo yllättyneensä Myllykoski Paperin lakkauttamisaikeiden nopeudesta. UPM:n ilmoituksen mukaan yt-neuvottelut alkavat viikon kuluttua ja tehtaan sulkeminen voi tapahtua jo vuoden lopulla.

Järkyttyneen oloinen Byman arvelee, että Myllykosken kohtalosta on päätetty jo silloin, kun UPM osti tehtaan. Hänen mukaansa ihmisten sitoutumisella erilaisiin kannattavuusohjelmiin ei ole ollut mitään merkitystä.

Byman vaatii UPM:ää kantamaan vastuunsa ja avustamaan työntekijöitä uuden työn saamisessa.

Myös Paperiliiton puheenjohtaja Petri Vanhala sanoo, että UPM:n päätös Myllykosken paperitehtaan sulkemisesta tuli yllättävän nopeasti.

Vanhalan mukaan "pahimmissa painajaisissa" näki, että Myllykosken taru päättyy UPM:n ostettua sen. Hän sanoo odottavansa, että UPM pitää huolen työtekijöistä ja löytää heille uuden tulevaisuuden.

Valtiovallalta Vanhala perää teollisuuspoliittista ohjelmaa. Valtion edustajien on hänen mielestään myös keskusteltava vakavasti UPM:n kanssa.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme