Mainos

Nord Stream pohtii kahta uutta putkilinjaa

Nord Stream AG:n osakkaat ovat pyytäneet yhtiötä tekemään toteutettavuustutkimuksen mahdollisista vaihtoehdoista maakaasun kuljetuskapasiteetin lisäämiseksi Venäjältä Euroopan unioniin. Nord Stream selvittää, voiko se rakentaa kaksi uutta lisäputkilinjaa.

Nord Stream AG toteaa lähettämässään mediatiedotteessa. että selvityksessä otetaan huomioon teknisten ratkaisut, reittivaihtoehdot, ympäristö ja rahoitus. Selvitys kestää kahdeksan kuukautta.

Toteutettavuustutkimuksen on tarkoitus auttaa osakkaita arvioimaan mahdollisia ratkaisuja vastata Euroopan unionin tarpeeseen lisätä maakaasun tuontia sekä turvata kaasuntoimitukset nykyisten sopimusten puitteissa.

Perusteet lisäinfrastruktuurin harkinnalle ovat kaksinaiset: kuljetusreittien monipuolistaminen edelleen on oleellinen osa toimitusvarmuuden parantamista. Lisäksi Euroopan unionin kaasuntuontitarve tulee kasvamaan pitkällä aikavälillä.

Taustalla venäläis-saksalainen yhteisyritys

Nord Stream AG on kansainvälinen yhteisyritys, joka perustettiin suunnittelemaan, rakentamaan ja operoimaan uutta Itämeren halki kulkevaa merenalaista maakaasuputkea. Venäläinen OAO Gazprom omistaa yhteisyrityksestä 51 prosenttia, saksalaiset BASF SE/Wintershall Holding GmbH ja E.ON Ruhrgas AG kumpikin 15,5 prosenttia, sekä hollantilainen kaasunjakeluyhtiö N.V. Nederlandse Gasunie ja ranskalaisen energiayhtiö GDF SUEZ S.A. kumpikin 9 prosenttia.

Ensimmäinen Nord Streamin kahdesta rinnakkaisesta putkilinjasta otettiin käyttöön marraskuussa 2011. Kummankin putkilinjan pituus on noin 1 220 kilometriä ja vuosittainen kuljetuskapasiteetti 27,5 miljardia kuutiometriä. Toisen putkilinjan asennustyöt on saatu päätökseen ja sen käyttöönottoa valmistellaan parhaillaan.

Kun se otetaan käyttöön loppuvuonna 2012, Nord Streamin molempien linjojen kuljetuskapasiteetti on yhteensä 55 miljardia kuutiometriä.

(MTV3)

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot