Mainos
Mainos

Nordea ennustaa hidasta kasvua

Nordea ennustaa Suomen talouskasvun jäävän tänä vuonna vaisuksi. Pankki laskee kasvuennusteensa tälle vuodelle 0,3 prosenttiin. Aiempi ennuste oli 0,8 prosenttia.

Kasvun odotetaan pääsevän vauhtiin vasta ensi vuonna. Ensi vuodelle Nordea odottaa jo kahden prosentin kasvua bruttokansantuotteeseen, kun euroalueen talous alkaa elpyä.

Pääekonomisti Aki Kangasharjun mukaan Suomen talous ei kestä uusia verojen korotuksia. Verotus on jo niin kireää, että lisäkorotukset olisivat taloudelle erittäin haitallisia.

– Suomen talouden suurin uhkakuva on sopeutustoimien vajavaisuus ja rakenteellisten uudistusten pysähtyminen, Kangasharju sanoi.

Suomella menee Nordean mukaan selvästi huonommin kuin useimmilla tärkeimmillä kauppakumppaneilla. Globaalissa taloudessa on piristymisen merkkejä, kun vanhat teollisuusmaat saavat kasvuunsa vauhtia.

 

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot