Mainos
Mainos

Nordea ja norjalaispankki DNB yhdistyvät Baltiassa

Nordea ja norjalaispankki DNB yhdistävät toimintonsa Baltiassa. Pankeilla on uudessa pankissa yhtä suuri määräysvalta. Pankkien omistusosuudet puolestaan määräytyvät sen mukaan, mikä on kummankin pankin osuuden suhteellinen oman pääoman arvo yhdistymishetkellä.

Pankit perustelevat toimintojen yhdistämistä esimerkiksi mittakaavaeduilla, maantieteellisellä kattavuudella ja laajemmalla tuotevalikoimalla.

Sopimus koskee pankkien toimintoja Virossa, Latviassa ja Liettuassa. Nordealla on Baltiassa yhteensä 1 300 työntekijää ja DNB:llä 1 800. Nordean Baltian toimintojen varat ovat kahdeksan miljardia euroa ja DNB:n viisi miljardia euroa.

Järjestely on tarkoitus saattaa päätökseen suunnilleen vuoden 2017 toisella neljänneksellä. Järjestely edellyttää viranomaisten hyväksyntää.


Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot