Mainos
Mainos

Nordea vähentämässä 6 000 työntekijää – Suomen kohtalo epäselvä

Nordea aikoo vähentää ainakin 6 000 työtehtävää. Yhtiö perustelee leikkausta kustannusten supistamisella ja tehokkuuden lisäämisellä.

Konsernijohtaja Casper von Koskullin mukaan Nordean muutosprosessi on ollut käynnissä kohta kaksi vuotta. Hän kertoo, että investoinnit alkavat tuottaa tulosta, ja siksi on aika käynnistää seuraava vaihe, jossa yhtiö muuttaa konsernin kulurakennetta ja tehostaa toimintaa. 

Konsernin mukaan konsulttien osuus vähennettävistä on noin 2 000 henkilöä. 

Toistaiseksi ei ole tiedossa kuinka suuri osa vähennyksistä kohdistuu Suomeen. Nordealla on kaikkiaan vajaat 32 000 työntekijää.

Liikevoitto laski

Nordean liikevoitto laski heinä-syyskuussa verrattuna vuoden takaiseen. Tulos putosi viisi prosenttia 1,1 miljardiin euroon. Liiketoiminnan tuotot pienenivät ja kulut kasvoivat.

Konsernijohtaja Von Koskullin mukaan yritysasiakkaille suunnattujen neuvontapalvelujen kysyntä ei ole piristynyt kesän jälkeen kuten yleensä, mutta luotto- ja talletusmarginaalit pysyivät vakaina.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme