Mainos
Mainos

Nordea valittaa tanssinopettajan sijoitusneuvontapäätöksestä

Nordea valittaa tanssinopettajan sijoitusneuvontapäätöksestä hovioikeuteen. Pankin viestintäjohtajan Lauri Peltolan mukaan valitus jätetään oikeudelle perjantaina.

- Pidämme tuomiota sekä virheellisenä, että perusteettomana, Peltola sanoo.

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi Nordean puutteellisista sijoitusvihjeistä ja määräsi pankin maksamaan takaisin sijoitusrahastoissa hävityn miljoona euroa tanssinopettajapariskunta Åke ja Leena Blomqvistille. He siirsivät määräaikaistileiltään kaksi miljoonaa euroa Selekta-vakuutuksiin 1999 ja 2000. Kun keväällä 2005 säästöhenkivakuutukset päättyivät ja rahojen palauttamisen aika tuli, sijoituksista oli sulanut pois miljoona euroa.

Peltolan mielestä kyseessä oli kokenut ja asiantunteva sijoittaja, joka on sijoitusta tehdessään ilmoittanut hakevansa kovaa tuottoa.

- Hänelle on siinä yhteydessä todettu, että korkea tuotto tarkoittaa myös riskiä. Meidän käsityksemme mukaan hän on ymmärtänyt riskin. Nordea on varmasti antanut riittävät tiedot tästä sijoituksesta, Peltola sanoi.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme