Mainos
Mainos

Nordean henkilöstö perusti Pohjoismaisen ammattiliiton

Suomen, Norjan, Ruotsin ja Tanskan nordealaisten yhteisen ammattiliiton tavoitteena on tehdä koko konsernin henkilöstöä koskevia yhteistyösopimuksia.

Pohjoismaiden suurimman pankkikonsernin Nordean henkilöstö perustaa yli rajojen toimivan ammattiliiton. Suomen, Norjan, Ruotsin ja Tanskan nordealaisten ammattiyhdistysten tavoitteena on tehdä koko Nordea konsernin henkilöstöä koskevia yhteistyösopimuksia.

Päätös Nordea Unionin perustamisesta tehtiin tänään Tanskassa ammattiyhdistysten hallitusten yhteisessä kokouksessa. Vastaavanlaista liittoa ei ole perustettu aiemmin.

Ay-liikkeen yhteistyötä on eri aloilla pyritty tiivistämään suomalais-ruotsalaisissa yrityksissä, mutta esimerkiksi Stora Ensossa ollaan vielä tukilakkojen asteella. Varsinaisia työehtosopimuksia ei kansainvälisellä liitolla ole tarkoitus tehdä. Sen sijaan tavoitellaan yhteistyösopimuksia, jotka koskevat koko konsernin henkilöstöä esimerkiksi ulkoistamiskysymyksissä.

Nordea Unioni Suomen puheenjohtajana toimii Rauni Söderlund. Liiton hallituksena toimii Nordea Union Board, johon kuuluu kustakin Pohjoismaasta kolme varsinaista ja yksi varajäsen. NUB:n vastuuhenkilöt toimivat myös pankkitason neuvottelijoina koko pohjoismaisella tasolla.

Tietyissä neuvotteluissa ei enää ole edustajaa kustakin maasta vaan nimetty henkilö edustaa koko Nordea Unionia ja sen jäsenmaita. Nordean ammattiosastot kuuluvat Suomessa Ammattiliitto Suoraan.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme