Mainos
Mainos

Nordean liikevoitto ennätystasolle

Nordea lähes kaksinkertaisti tuloksensa

Finanssikonserni Nordea tahkosi loppuvuonna vankan tuloksen. Yhtiön mukaan liikevoitto ylsi ennätystasolle. Nordean liikevoitto oli loka-joulukuussa reilut miljardi euroa, kun vuotta aiemmin voittoa syntyi vajaat 600 miljoonaa euroa.

Luottotappiot kiusaavat Nordeaa entistä vähemmän. Pankin mukaan nettomääräisesti luottotappiota oli vähemmän kuin kertaakaan vuoden 2008 heinä-syyskuun jälkeen.

Konsernijohtaja Christian Clausenin mukaan Nordean markkina-asema on vahvistunut. Hänen mukaansa finanssikonserni on myös vahvistanut pääomarakennetta, likviditeettiä ja varainhankintaa vastaamaan uutta vakavaraisuussääntelyä. Nordea kertoo täyttävänsä jo nyt tiedossa olevat uuden sääntelyn mukaiset vaatimukset.

Nordean liiketoiminta rullasi myös Suomessa hyvin. Nordean mukaan Suomessa talletusmarkkinoilla käytävä kilpailu nosti yhä asiakkaille tarjottavia korkoja markkinakorkojen yläpuolelle.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme