Mainos
Mainos

Nordean liikevoitto romahti 30 prosenttia – osinko nousee silti

Pankkikonserni Nordean liikevoitto jäi alle analyytikoiden ennusteen.

Nordean tulos oli huomattavasti odotuksia heikompi. Vuoden 2017 viimeisen neljänneksen liikevoitto laski 30 prosenttia verrattuna vastaavaan aikaan vuonna 2016. Koko viime vuoden liikevoitto laski kahdeksan prosenttia toissa vuodesta. Tästäkin huolimatta voittoa Nordea teki vuonna 2017 3,998 miljardia euroa.

– Volyymit ja marginaalit pysyivät vuonna 2017 suhteellisen vakaina, ja liiketoiminnan vire oli yleisesti vahva. Pääomamarkkinoiden erittäin vähäinen aktiviteetti vaikutti meihin negatiivisesti vuoden lopussa. Tuottoja supisti myös pankin riskien vähentäminen, kertoo pankin tiedotteessa konsernijohtaja Casper von Koskull.

Konsernijohtaja lupaa parempaa tulosta tälle vuodelle

– Emme ole tyytyväisiä tuloskehitykseen loppuvuonna 2017. Uskomme, että konsernin tulos paranee vuonna 2018. Odotamme tuottojen kasvavan hieman, kulujen pienenevän ja luottojen laadun pysyvän vakaana. Nordea on nyt aiempaa vahvempi ja vakaampi. Siksi luotan siihen, että olemme valmiita hallitsemaan riskit ja haasteet sekä hyödyntämään tulevat mahdollisuudet kotimarkkinoillamme, Koskull arvioi.

Osinkoa Nordean hallitus esittää maksettavaksi 0,68 euroa osakkeelta, edellisvuonna osinkoa maksettiin 0,65 euroa.

Nordean osake lähti liki neljän prosentin laskuun kaupankäynnin alettua Helsingin pörssissä.

Joulukuussa Nordea kertoi laajoista irtisanomisista.


Juttua päivitetty osaketiedoilla 10.12.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot