Mainos
Mainos

Nordean muutto uhattuna, suomalainen yrityskulttuuri arveluttaa Ruotsissa – Nordea: Ei salaista kokousta

Expressen ja Svenska Dagbladet uutisoivat, että pankkikonserni Nordean suurimmat omistajat vaativat yhtiöltä lisäselvityksiä Suomeen muuton hyödyistä.

Jos Nordea ei pysty esittämään uskottavia perusteluja muuton eduista osakkeenomistajien kannalta, uhkaavat he äänestää muuttoprosessin jäihin.

– Uskon, että he (omistajat) ovat järkyttyneet asiakkaiden vastustuksesta, Nordean omistajien edustaja kommentoi Expressenille.

Svenska Dagbladetin mukaan Nordean toimitusjohtaja Casper von Koskull on tavannut salaisessa tapaamisessa useita Nordean merkittävimmistä vähemmistöomistajista viime tiistaina.

Nordea: Kokous ei ollut salainen

MTV Uutiset kysyi asiaa Suomen Nordeasta. Viestintäjohtaja Kati Tommiska kiistää salaisen kokoontumisen lyhyessä sähköpostivastauksessaan.

– Kokous ei todellisuudessa ollut mitenkään salainen, vaan Nordea tapaa kaikkien sidosryhmien edustajia säännöllisesti, Tommiska kirjoittaa.

Aftonbladetin mukaan muutto voi joutua jäihin, jos yksi kolmasosa osakkeenomistajista äänestää sen puolesta, että pääkonttoria ei siirretä Suomeen. 

– Tämä ei ole vielä lainkaan selvää, ruotsalaisekonomisti Claes Hemberg sanoi lehdelle muutosta. 

Omistajia ärsyttää se, että he kokevat tulleensa ohitetuiksi Nordean päätöksessä muuttaa Suomeen. Myöskään perustelu muutosta syntyvistä taloudellisesta hyödyistä ei ole vakuuttanut kaikkia.

Yksi kysymys liittyy suoraan Suomeen.

Svenska Dagbladetin haastattelussa nimettömänä esiintyvää omistajaa arveluttaa suomalainen yrityskulttuuri. Erityisesti kysymys siitä, yrittääkö Suomen valtio kontrolloida Nordeaa Ruotsia tiukemmin ja tämän vaikutus sijoitusten arvoon arveluttaa omistajia. 

Ensimmäisenä Suomesta asiasta kertoi Kauppalehti. 

Juttua päivitetty kello 13.14 Nordean vastauksen osalta. Myös otsikko päivitetty.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme