Mainos
Mainos

Nordean pääanalyytikko: Kreikka voi tarvita uuden lainaohjelman - näin paljon Suomen osuus olisi

Kreikka lupaa maksaa takaisin torstaina erääntyvän lainaeränsä Kansainväliselle valuuttarahastolle IMF:lle.

Markkinoilla on epäilty Kreikan kykyä maksaa 450 miljoonan lainaeräänsä torstaina, mutta asiantuntija uskoo Kreikan maksukykyyn.

– Kyllä uskon, että Kreikka kykenee maksamaan lainaerän. Loppupeleissä tuntuu siltä, ettei kukaan tiedä tarkkaan, paljonko Kreikan kassassa on rahaa. Liikkumavaraa ei ole paljon, mutta joksikin viikoksi kuitenkin, arvioi Nordean pääanalyytikko Jan von Gerich MTV:n Kymmenen uutisissa.

Kreikan nykyinen velkaohjelma päättyy kesällä. Nordean pääanalyytikko uskoo, että Kreikka tarvitsee uuden lainaohjelman.

– Jos nyt pääsemme kesään asti, on hyvin todennäköistä, että Kreikka tarvitsee uuden lainaohjelman. Jotta pääsemme kesään asti, se edellyttää, että Kreikka täyttää nykyisen tukipaketin ehdot, von Gerich sanoo.

Asiantuntija-arvioiden mukaan uusi lainaohjelma voisi olla suuruudeltaan 30-50 miljardia. Tästä Suomen maksettavaksi voi vielä tulla tuntuva summa.

– Suomen osuus olisi 500 000 miljoonasta miljardiin. Tämä tietysti vielä riippuu tukipaketin koosta, mikä on vielä epävarmaa, Nordean pääanalyytikko Jan von Gerich sanoo.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot