Mainos
Mainos

Nordean pääekonomisti: Kypros yrittää lypsää parempia ehtoja apupakettiin

Nordean pääekonomisti Roger Wessman ei usko, että talletusveron hylkääminen on Kyproksen viimeinen sana. Wessmanin mukaan ilman sopua apupaketista kyproslaiset tulevat menettämään paljon enemmän kuin talletusveron kautta.

Wessman arvioi, että Kypros yrittää päätöksellään lypsää itselleen parempia ehtoja apupakettiin. Hän kuitenkin otaksuu, että euromaiden neuvotteluhalukkuus on vähäinen.

Talletusveron lopullinen hylkääminen, ja sitä kautta apupaketin kaataminen, on Wessmanin mielestä kyproslaisille tallettajille huonoin vaihtoehto. Tällöin Kyproksen pitäisi löytää rahaa muualta, ilmeisimmin Venäjältä. Venäjän halukkuudesta rahoittajaksi ei ole lainkaan varmuutta.

Jos Kyproksen parlamentti pysyy kannassaan, niin se aiheuttaa Wessmanin mukaan hermostuneisuutta markkinoilla. Domino-ilmiöön muissa kriisimaissa hän ei usko.

– Kun nähtäisiin päätöksen todelliset tuhoisat vaikutukset kyproslaisille, se ei rohkaise jäljittelemään, hän typistää vaikutukset saareen itseensä.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme